About Me

My photo
Lahad datu/ Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Aku insan yang kerdil dijalan ini , Aku baru mula mendekati mencari apa sebenarnya keinginan hati ? Aku insan kerdil yang berserah kepada ILAHI.... Baru menjalani perubahan pada diri .... Aku insan yang pernah terlajak Pernah melakukan dosa insan yang hidupnya penuh pancaroba... dan kepada Allah aku kembali ... Berdoalah wahai sahabat ... Semoga aku mampu teus istiqomah dan perubahan ku ini di redhai ILAHI . Assalamualaikum .. Ana , Zubaidah .. Selamat Membaca :)

Friday, October 11, 2013

I'm back

Assalamualaikum... 

Hey Blogger's ! I miss you all ! hehehe.. Lama nya ndak update Story,,, well2, I am soo busy! jangan kata update blog, on9 lama2 untuk Chat dlm fb , wechat , pun xsempat. huhu! But I really2 miss you ! 

Sekarang , saja nak share cerita terbaru saya, okay , kita start cerita 1 persatu. hehehe :) 

Family !

== okay , whatever we want to do, family will always be the 1st one kan? BINGGO! hehe <3 masih yang sama , I am the BestPartnerInCrime for Mummy , and always be Bapak beloved! haha, Jangan jealous kamuuu~
eeeee... sakit pulak ati kiteee :P haha

Campus Life! 

== okay , sangat busy dengan klaz, kawan2 , project paper/assignment and guess what ? SPORTS yoo! haha.. xsangka penghidap asthma macam saya bole bersukan kan? well, thanks utk "hati unta" pemberian mertua abg saya... Alhamdulillah , dengan izin Allah , asthma saya da x attack saya lagi. hehehe :) Talk about result , alhamdulillah ... sangat berpuas hati dengan pencapaian saya... makasi kawan2 yang banyak bagi motivate and supports! 

Friendship!

== Masih mempunyai ramai kawan, dan semakin ramai.. especially around sports days nie... hey! Games make us closed :) Cuma untuk kawan2 yang biasa sama2 saya, selalu hangout sekarang ni jarang sangat ada chance untuk tu ... I am really busy guys , kalau x busy kadang demam la.. apa la,,, bukan sengaja xmau spend time sama kamu ... tapi keadaan tidak mengizikan... Maaf kay ... sayang kamuu :) 

Special Relationship! 

== ehem3x! this is the most difficult part in my life! yes, i always be a good "girlfriends" for my friends, but when it becomes to a special relationship ... HANGKANG yo! I am just a failure! huhu .. But now, i have someone with me, and i don't know how to say about this relationship... But the most important part is I believe in JODOH... kalau ada, pasti ada :) am i right?? we just trying to recover this relationship . It might need time.. but as I says , If Allah wills, nothing can stop it :) <3 Taragang! i love you :P 

Financial !

== hahaha , amboii , cakap pasal budget nampak ? :P Alhamdulillah .. setakat ni rezeki Allah bagi xputus2.. thanks to my BIGBOSS too ! hehe.. :D

Housemate ! 

== yaa, waktu belajar ni, housemates la segala2 nya... macam family jugak , saya sakit dorang jaga, dorang sakit saya jaga... Haaa.. jangan pulak kamu bersakitan serentak situ .. suru kamu jaga diri sendiri nanti! haha :D 

okay , buat masa sekarang ni rasanya tu jak la story yang sempat untuk saya kongsikan ... nanti kalau ada story yang mantap2 lagi , dan dibberikan sedikit masa , InsyaAllah .. i will update kay! love you guys!!

~Life is about sincerity :) 







Wednesday, January 2, 2013

Langkah Baru 2013 ~ *****

Assalamualaikum ....

hai semua ... , cepat jak masa berlalu kan? tak sedar sekarang da masuk 2013 ... yeayy!
rasa sedih bila mengingati 2012 .. tahun yang memberi terlalu banyak cabaran dan pengajaran buat aku ...
okay2x .. kita tutup buku lama , kita buka buku baru! LOL :D

=>>>> 2013** 

= will forget all the things that hurts me in past years ...
= will try to appreciate myself!
= will never please everybody like before. ( if u love me, i'll love you back , if not ... y should i care?) 
= will always stay strong! 
= will never be so friendly with people again... :) (sometimes you have to be selfish!)
= will be a good daughter for mummy and bapak ..
= will always take care of my nieces and nephews ! 
= will and always will be better than before! <3
= will stay SINGLE, and never trust boys anymore!

okay ! so .. sekarang , perkara penting yang aku akan fikir adalah AKU , AKU , dan AKU ...
aku takkan ambil peduli hal orang lain dah , aku malas nak jadi baik dekat semua orang , aku takkan ambil kisah dah sangat pasal orang lain .. ( sounds selfish ? whatever! ^^ ) 

the things that i have to do now is focus on my study and family.... 

Quote for the year ! 
*people never change , feelings do* :) 


There was an error in this gadget