About Me

My photo
Lahad datu/ Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Aku insan yang kerdil dijalan ini , Aku baru mula mendekati mencari apa sebenarnya keinginan hati ? Aku insan kerdil yang berserah kepada ILAHI.... Baru menjalani perubahan pada diri .... Aku insan yang pernah terlajak Pernah melakukan dosa insan yang hidupnya penuh pancaroba... dan kepada Allah aku kembali ... Berdoalah wahai sahabat ... Semoga aku mampu teus istiqomah dan perubahan ku ini di redhai ILAHI . Assalamualaikum .. Ana , Zubaidah .. Selamat Membaca :)

Thursday, March 1, 2012

WELCOME TO THE CAMPUS! :D






Assalamualaikum .... :)

hari ni saya nak share cerita pasal "CAMPUSLIFE"
Masalah saya kalau nak citer2 ni mesti blurrr kejap ( xtau nak mula dari mana)! hehehehe..
but, its ok! ideaaaa!!! ^_^ 

lets start with my study !
  • COURSES TAKEN I'm taking Bachelor Of Education ( Elementary ) ! Yupp! Faculty Of Education Student , nak jadi CIKGU la konon2 nyaaaa. hehehehe :P
  • Mula2 masa masuk course EDU ni, memang xyakin .. coz masa foundation dulu amik Management, alih2 Degree gi amik EDU pulak? hahaha! tapi insyaAllah ... ini jalan yang terbaik buat saya ... :)
  • ASSIGNMENT! jangan cakap laa... BERASAP otak dude! hahaha.. apa x nya , belom abis satu, datang lagi satu , presentation, quizzes, tutorial semua... tp , nak buat macam mana kan? dah nama nya student! TANGGUNGJAWAB tuuuu! well, ganbatte fyda san!!! ^__^
  • cakap pasal SITUASI DALAM KLAZ? emm , selalu dapat klaz yg ramaaaaai sangat manusia... grrrr.. ni kelemahan saya! kalau dapat duduk depan xpa lagi .. ni selalu dapat area belakang , which area kumpulan students yg xfocus n asyik pok pek pok pek masa lecturer tengah cakap! xsuka! mana satu nak dgr? xhormat orang lain langsung! haihhhh~ 
  • Jarak rumah/asrama ngan campus? hari2 saya jalan hampir 2km pegi then 2km balik ... so 2+2=4km! 4km??? wawwww! merentas desa time sekolah menengah dulu xpernah2 saya nak join, asyik2 bagi alasan ASTHMA! sekarang boley pulak yee? hehehehe .. orang2 kata, BOOK CAME 1st! (amboiiii… klazzzz kau fydaa!!! )Hahaha!
  • CAMPUS LOVE? Hahaha … ada ke xda ehh??? Macam ada, macam xda .. mana satu niiii .. hiiiii .. (aiii , macam ramaii jeeeeee.. ) hiii .. xda laaa… campus love? Love yg macam mana tu? SPECIAL or BIASA? Hahaha.. macam jual burger pulak! Ok! Back to the topic, campus love! love with my friends! All bestie , hehehe .. special one MEMANG XADA! Not my type! Hehehe .. yuup, I’m a crazy girl, coz xsuka dapat couple 1 campus, bukan xda yang bertanya, tapi dah memang tu cara saya … datang sini nak study kan? Buat apa nak couple2 semua! HIPOKRIT NYAA AKUUUUU! >.< Hahahaha! :D
  • FUTURE PLANNING ON MY STUDY? hmmmm seperti biasa , 1st goal wanna improve my learning skill to get STRAIGHT A’s on my exam ….. I dreams to be a DEKAN OF THE YEAR! Do you know how’s heaven it feel to be known as best student in your University? J I am really hopes that I can achieve it! Please guys! Amin kan yeee … aminnnn …. J *pray!
  • FRIENDS ?RAMAI sangat2! N insyaAllah … xnak ehh cari/dapatkan musuh …!
  • BEST SITE? semakin mendekatkan diri dengan Allah, mudah-mudahan keinsafan dalam diri akan selalu membimbing kearah kebaikan … Amin Ya Rabbi....
  • PRINCIPE OF THE YEAR? NO LOVE, LESS ENJOY, MORE REVISION, FRIENDSHIP NEVER END……
Me, Ratna , Aeidit, Irene



Me , Farah , Ratna , Aidit , Abg Mus , Aryean
 people inside the picture are people who really mean to me in my campus life! coz they are my friends, enemy , and family either ! :) I Love You all guys!

    No comments:

    There was an error in this gadget